IndexIndex  KalenderKalender  FAQFAQ  ZoekenZoeken  GebruikerslijstGebruikerslijst  GebruikersgroepenGebruikersgroepen  RegistrerenRegistreren  InloggenInloggen  

Deel | 
 

 Amerikaans Schoolsysteem

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Alison Winter
Queen Bee
Alison Winter

Vrouw Aantal berichten : 121

Studenten ID
Leeftijd: 18
Favoriete les: Drama
Partner: i let him climb inside my body and held him captive in my kiss

BerichtOnderwerp: Amerikaans Schoolsysteem   za jun 20, 2015 10:32 am
In Amerika hanteren ze een ander schoolsysteem dan hier in Nederland en België. In dit topic staat alles uitgelegd wat je moet weten. Aangezien niemand uit het team op een Amerikaanse school heeft gezeten kunnen er fouten in staan, maar het gaat dan wel zo op Pacific High.

Klassen
Het Amerikaanse schoolsysteem telt drie scholen in plaats van twee, namelijk elementary school, middle school en high school. De high school telt vier jaren, 9th tot en met 12th grade. Dit is equivalent aan de Nederlandse derde tot en met zesde klas. Daarnaast hebben de mensen die in een bepaalde klas zitten een bepaalde naam:

JaarNaamLeeftijd
9th gradeFreshman14/15 jaar
10th gradeSophomore15/16 jaar
11th gradeJunior16/17 jaar
12th gradeSenior17/18 jaar

Vakken
In Amerika is het jaar opgedeeld in twee delen, semesters. Het eerste semester is van de zomervakantie tot de kerstvakantie en het tweede semester is van de kerstvakantie tot aan de zomervakantie. Elk semester kan je nieuwe vakken kiezen. Je kan niet blijven zitten, maar je kan wel zakken voor een vak. Dan moet je een vak opnieuw doen. Hierdoor kan het zo zijn dat je als sophomore in een klas voor freshman wiskunde zit. Ook kan je, als je de stof al beheerst, een vak voor een hogere klas nemen. Hierdoor zijn de meeste vakken gemengd en zit je niet alleen met mensen uit je eigen leerjaar.

Een andere manier om moeilijkere klassen te nemen, is door het nemen van honors of AP klassen. "Honors" zijn dezelfde vakken, maar op een hoger niveau. Denk aan de Nederlandse HAVO. AP klassen zijn op een nog hoger niveau en kun je vergelijken met het VWO. Deze klassen bereiden je voor op de universiteit.

Roosters
Ieder persoon heeft een eigen rooster en er zijn geen vaste stamklassen. Dat betekent dat je bij elk vak met een andere klas zit. Scholen beginnen vaak 's ochtends om half 8 en zijn rond een uur of 2 klaar. Daarnaast doen veel leerlingen na school activiteiten op school, omdat dit je helpt bij universiteiten binnen te komen. Enkele van deze activiteiten zijn bijvoorbeeld sportteams, de toneelclub of de wiskundeclub.

Ik hoop dat dit duidelijk is. Mocht je vragen hebben, dan kan je altijd mij een PM sturen of een topic openen.

- Het team

_________________

I'm little, but I'm coming for the crown. I'm little, but I’m coming for you

(And everything works out so good, I wear the robe like no one could)
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
 
Amerikaans Schoolsysteem
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Pacific High :: Algemeen :: ♢ Handbook :: ♢ Informatie-