IndexIndex  KalenderKalender  FAQFAQ  ZoekenZoeken  GebruikerslijstGebruikerslijst  GebruikersgroepenGebruikersgroepen  RegistrerenRegistreren  InloggenInloggen  

Deel | 
 

 Schooltoneelstukaudities

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Dolores Sinclair
Lerares Drama
avatar

Vrouw Aantal berichten : 32

Studenten ID
Leeftijd: 21
Favoriete les: Drama
Partner: "Dolores, I live in fear: my love for you's so overpowering, I'm afraid that I will disappear"

BerichtOnderwerp: Schooltoneelstukaudities    di jul 28, 2015 10:29 pm

Hoi lieve Gast,

Mijn naam is Dolores Sinclair. Dit jaar heeft de dramasectie van Pacific High besloten om Romeo and Juliet op te voeren, vermoedelijk het beroemdste toneelstuk aller tijden. De Shakespeare-tragedie gaat over de verboden liefde tussen een jongen en een meisje uit rivaliserende families. Er worden nog veel rollen gezocht. Er is een grote kans dat je een rol krijgt als je je aanmeldt: er zijn meestal maar iets meer aanmeldingen dan dat er rollen beschikbaar zijn. Let op: het schooltoneelstuk wordt erg serieus genomen, en het is een grote aangelegenheid. Acteurs kunnen ervan uitgaan dat het een aanzienlijk deel van je vrije tijd opslokt. Daarentegen zal het in de toekomst goed staan op je cv, helemaal als je iets in de toneelwereld wil gaan doen. Bovendien is de sfeer achter de schermen erg positief, en is het erg leerzaam: ten eerste kan je je acteerkwaliteiten voor je neus zien groeien, en ten tweede leer je veel van de klassieke toneelkunst. Daarnaast is toneelspelen erg goed voor je zelfvertrouwen. Het is zelfs bewezen dat toneelspelen therapeutisch kan werken.  

Je auditeert niet voor een bepaalde rol, maar alleen in het algemeen. Eerst wordt iedereen uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek [OOC, HIERONDER] waarin je ondervraagd wordt over achtergrond, motivatie en ervaring. Vervolgens worden er met de groep enkele - nu nog geheime - scenes gespeeld, en de jury [Ik] kijkt naar hoe goed je je in je rol inleeft, of je je kan aanpassen aan foutjes van de tegenstanders, en of je je fatsoenlijk gedraagt buiten het toneelspelen om. Gebaseerd hierop verdeel ik de rollen.

[JE KAN JE VANAF VANDAAG HIERONDER AANMELDEN. ALLES IS HIERBIJ IC. DOE ALSOF JE JE KARAKTER BENT ALS JE DE VRAGEN BEANTWOORDT: HET IS ZOGENAAMD HET PERSOONLIJKE GESPREK TUSSEN DOLORES EN JOUW KARAKTER. ALS JE DIT GESPREK HEBT GEDAAN, WORD JE AUTOMATISCH UITGENODIGD VOOR DE GROEPSMIDDAG.]

Code:
PERSOONLIJK GESPREK (vul het lijstje in)
[b]"Hallo, ik ben Dolores. *schudden handjes* Ik coördineer het toneelstuk dit jaar. Welkom. Wat is je naam?"[/b]
[b]"Hoe oud ben je en in welke jaarlaag zit je?"[/b]
[b]"Okay, okay.. *krabbelt op papiertje* Vertel eens iets over jezelf. Bijvoorbeeld, wat zijn je hobby's?"[/b]
[b]"Oh, klinkt leuk. En wat is je toneelervaring?"[/b]
[b]"Ja, ja. En waarom heb je besloten om je aan te melden?"[/b]
[b]"Okay. Nou, {insert name}, ik kijk ernaar uit je terug te zien bij de gezamenlijke auditiemiddag van 19 augustus! Schrijf het in je agenda he. *knipoog* *staat op* *schudden handjes*"[/b]
[b]"Volgende!"[/b]

Wees niet te zenuwachtig of verlegen om je aan te melden. Niemand zal je uitlachen of raar vinden. We zullen het alleen maar op prijs stellen! Maar voel je tot niets verplicht.

Hopelijk tot ziens!
Groetjes, je lerares Dolores.

_________________


Laatst aangepast door Dolores Sinclair op wo jul 29, 2015 6:11 pm; in totaal 2 keer bewerkt
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Dolores Sinclair
Lerares Drama
avatar

Vrouw Aantal berichten : 32

Studenten ID
Leeftijd: 21
Favoriete les: Drama
Partner: "Dolores, I live in fear: my love for you's so overpowering, I'm afraid that I will disappear"

BerichtOnderwerp: Re: Schooltoneelstukaudities    wo jul 29, 2015 2:32 pm

:::::AANMELDINGEN OPEN:::::

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
John Smith
Student
avatar

Man Aantal berichten : 68

Studenten ID
Leeftijd: 17 Jaar
Favoriete les: Sports & Music
Partner: Give me one, two, three. Come on baby dance with me~

BerichtOnderwerp: Re: Schooltoneelstukaudities    wo jul 29, 2015 5:53 pm

Dat hij dit echt ging doen, best raar. Maar ach, het was weer iets anders he? John zuchtte even lichtjes, er waren nog wat andere mensen hier, allemaal voor Romeo en Juliet. Vroeger deed hij wel eens wat aan acteren, toen hij nog een klein kind was. Erg ver was hij niet gekomen, dat helaas niet nee. Eindelijk, zijn beurt. John liep de kamer(?) binnen waar hij een vrouw zag zitten, blonde haren en lerares drama hier op Pacific high. "Hallo, ik ben Dolores. *schudden handjes* Ik coördineer het toneelstuk dit jaar. Welkom. Wat is je naam?" John schudde de hand van de vrouw waarna hij naar haar keek. "Ik ben John Smith," zei hij met een glimlachje tegen haar. "Hoe oud ben je en in welke jaarlaag zit je?" Natuurlijk werd deze vraag gesteld, "17 jaar, Junior." "Okay, okay.. *krabbelt op papiertje* Vertel eens iets over jezelf. Bijvoorbeeld, wat zijn je hobby's?" Hobby's euh.. "Muziek, ik rap graag. Daarbij hou ik ook van sporten; vooral voetbal." zei het met een glimlachje tegen haar. "Oh, klinkt leuk. En wat is je toneelervaring?" John wreef ietwat ongemakkelijk op zijn achterhoofd, "Ik eh, deed vroeger aan toneelspelen, maar of ik erg goed was weet ik niet" zei hij al glimlachend. "Ja, ja. En waarom heb je besloten om je aan te melden?" Daar moest hij even overna denken, dat was een best goede vraag. "Ik wou het wel weer eens proberen, daarbij heb ik veel vrije tijd, dus ik zou het best willen proberen." besloot hij uiteindelijk te zeggen. "Okay. Nou, John Smith, ik kijk ernaar uit je terug te zien bij de gezamenlijke auditiemiddag van 19 augustus! Schrijf het in je agenda he. *knipoog* *staat op* *schudden handjes*" John knikte, met een charmante glimlach op zijn gezicht, "Komt goed mevrouw! Ik zal er zijn!" zei hij met een glimlach, waarna hij weg liep en van achter zich hoorde; "Volgende!"

OOC: Hoop dat dit een beetje goed is zoals ik het zo heb gedaan haha :'D

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Stiles Stilinski
Student
avatar

Man Aantal berichten : 140

Studenten ID
Leeftijd: 19 Jaartjes
Favoriete les: Is it possible, to have a favourite?
Partner:

BerichtOnderwerp: Re: Schooltoneelstukaudities    do jul 30, 2015 11:07 pm

Zenuwachtig speelde hij met zijn handen, een tikje dat hij had. Over zijn handen wrijven, ze heen en weer bewegen. Hij moest het gewoon toegeven, dit was stresvol. Hij wist van zichzelf dat hij kon acteren, liegen was hij verschrikkelijk in maar acteren was niet liegen, toch? Toen hij volgende hoorde roepen keek hij op, nu pas realiserend dat hij aan de beurt was. I can do this. Dacht hij en liep naar de mevrouw toe. Dolores was haar naam, waarop hij zich afvroeg of het haar voor of achternaam was. Zo voelde mensen zich dus als hij zich voorstelde. "Stiles." Je hoorde een beetje dat hij zenuwachtig was, wat hem deed kuchen zodat het leek dat zijn stem gewoon vast zat. "19 jaar, ik ben Senior." Vervolgde hij met een glimlach. Zo erg was dit toch niet? "Ik speel lacrosse. Geen idee of u weet wat het is." Ongemakkelijk. En erg enthousiast klonk ze er ook niet over. "Nou ja... Ik heb nog echt officieel op toneel gezeten, of iets dergelijks. Maar ik heb vaak van familie en vrienden gehoord dat ik talent heb? Nou goed, dat kan ook komen doordat ze aardig willen doen." Nog ongemakkelijker. "Voornamelijk omdat ik wil dat niet iedereen de gekke kant van mij ziet. Ik kan best serieus zijn als ik iets wil, en ik wil serieus zijn, dus ik zou het kunnen." Stiles, wat een ratelaar ook. "En ik uhmmm... Heb niet bepaald vrienden op deze school." Het was een oudere vrouw, ze zou het wel begrijpen. Toch? "Ik zal het onthouden, dank u wel voor uw tijd." Grinnikte hij en liep de kamer uit. Dat was toch niet... Zo slecht?
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Nyx Xiaoyu
✿ Ultra Nerd ✿
avatar

Vrouw Aantal berichten : 88

Studenten ID
Leeftijd: 17 years old
Favoriete les: Dansles
Partner: I can see you hate the way we intermingle, but I think you're just mad 'cause you're single ♪

BerichtOnderwerp: Re: Schooltoneelstukaudities    vr jul 31, 2015 12:47 pm

Nonchalant zat de blondine onderuitgezakt op de stoel in het lokaal dat als ''wachtkamer'' gebruikt werd voor de audities. Haar blik gleed afwezig over de mede studenten die zaten te wachten op hun gesprek met drama docente Dolores. Gek genoeg was Nyx helemaal niet zenuwachtig. Ze kon acteren, dus het kwam vast wel goed.
Na een tijdje was het haar beurt. Ze stond op en wandelde het lokaal in waar Dolores zich bevond. Met haar armen over elkaar geslagen plofte ze neer op de stoel tegenover de drama docente. "Hallo, ik ben Dolores. *schudden handjes* Ik coördineer het toneelstuk dit jaar. Welkom. Wat is je naam?" De blondine ging iets rechter in haar stoel zitten. ''Nyxeria Xiaoyu, zeventien jaar, junior.'' Haar volgende vraag was dan al meteen overbodig. "Okay, okay.. *krabbelt op papiertje* Vertel eens iets over jezelf. Bijvoorbeeld, wat zijn je hobby's?" Nyx dacht even na. Zoveel hobbies had ze eigenlijk niet. ''Ik ben naar PH gekomen om te dansen, maar acteren is iets waar ik de lol ook wel van in kan zien. Verder run ik een Youtube kanaal samen met mijn beste vriendin waar we vooral dans video's op plaatsen.'' Misschien was ze het kanaal zelf wel eens tegengekomen, maar dat hoorde ze dan later wel. "Oh, klinkt leuk. En wat is je toneelervaring?" Nyx trok een twijfelend gezicht. ''Eh, niet heel veel, eigenlijk. Ik probeer wel aan zo veel mogelijk toneelstukken op school mee te doen, maar gezien ik vrijwel altijd auditteer voor een jongensrol krijg ik die zelden.'' Ergens irriteerde dat haar. Als ze nou een girly-girl was met cup dubbel D, oké, maar ze kon best doorgaan voor jongen. "Ja, ja. En waarom heb je besloten om je aan te melden?" Dat was een goede vraag, eigenlijk leek het haar gewoon leuk. ''Dit leek me wel een leuk stuk om te spelen, en het staat natuurlijk lekker als extra op m'n portfolio.'' was haar uiteindelijke antwoord. "Okay. Nou, Nyxeria, ik kijk ernaar uit je terug te zien bij de gezamenlijke auditiemiddag van 19 augustus! Schrijf het in je agenda he. *knipoog* *staat op* *schudden handjes*" Ook Nyx stond op en schudde handen met Dolores voor ze de deur uit wandelde. ''Ik zie u daar,'' riep ze nog even over haar schouder voor ze de deur achter zich dichttrok.

_________________

» You're a diablo, Gast, your shit is evil }}
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://pacific-high.actieforum.com
Shay Kunai
Student
avatar

Vrouw Aantal berichten : 363

Studenten ID
Leeftijd: 17 damn years
Favoriete les: Muziek en sport
Partner: God's got a plan for me. Well, I'm gonna tell you one thing: I don't got the patience or the time!

BerichtOnderwerp: Re: Schooltoneelstukaudities    vr jul 31, 2015 4:18 pm

Waar was ze aan begonnen? De brunette zat op een van de stoelen in de 'wachtkamer' voor de audities van het toneelstuk. Rustig keek ze rond in de kamer, er zaten meerdere leerlingen. De ene leek zenuwachtiger dan de ander. Zelf was ze niet bepaald zenuwachtig voor de auditie, ze had toch niets te verliezen en hoefde niet per se een rol. Het was meer zodat ze wat te doen zou hebben en omdat ze van zichzelf moest proberen om zo sociaal mogelijk te zijn. Het was haar beurt. Het meisje stond op en wandelde naar de plaats waar de auditie plaats vond. "Hallo, ik ben Dolores. *schudden handjes* Ik coördineer het toneelstuk dit jaar. Welkom. Wat is je naam?" Vroeg de vrouw als logische eerste vraag. "Shay Kunai," stelde ze zichzelf voor. "Hoe oud ben je en in welke jaarlaag zit je?" Vervolgde de docente. "17 jaar, en Junior." Vertelde de brunette rustig. "Okay, okay.. *krabbelt op papiertje* Vertel eens iets over jezelf. Bijvoorbeeld, wat zijn je hobby's?" Vervolgde Dolores. Iets over zichzelf vertellen was iets waar Shay geen ster in was. Ze had eigenlijk nooit geen goed idee wat ze moest vertellen. "Ik sport graag en doe een paar vechtsporten, ook speel ik gitaar." Somde ze haar voornaamste hobbies op zonder te precies te zijn. "Oh, klinkt leuk. En wat is je toneelervaring?" Toneelervaring? Een wat onhandig lachje verscheen op het gezicht van het meisje. "Om eerlijk te zijn; helemaal niets. Daarom zou ik ook graag een rol met niet al te veel tekst hebben als ik gekozen word. Dan kan ik het ook niet voor anderen verpesten." Vertelde Shay naar waarheid. "Ja, ja. En waarom heb je besloten om je aan te melden?" Logisch dat ze dat na haar uitleg wel zou vragen. "Om een extra bezigheid te hebben aangezien ik redelijk veel vrije tijd heb." Vertelde ze wat droogjes. Er was niets minder waar, ze deed niet mee omdat ze zo vreselijk veel van acteren hield. "Okay. Nou, Shay, ik kijk ernaar uit je terug te zien bij de gezamenlijke auditiemiddag van 19 augustus! Schrijf het in je agenda he. *knipoog* *staat op* *schudden handjes*" De brunette knikte bevestigend op wat de docente zei. Wacht, betekende dat dat ze mee deed aan het toneelstuk? "Volgende!" Klonk er nog voor Shay de deur achter zich sloot.

_________________
- Shay - Avril -

- Theme - Voice -
- Fighter -:
 

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Willow McCaddan
Student
avatar

Vrouw Aantal berichten : 30

Studenten ID
Leeftijd: ❥ 15
Favoriete les: ❥ Beeldend en Muziek
Partner: ❥ Nu-uh

BerichtOnderwerp: Re: Schooltoneelstukaudities    vr jul 31, 2015 5:09 pm

En daar zat ze dan, midden in de wachtkamer op een gammel stoeltje. Eerst had het haar wel leuk geleken, een romantisch toneelstuk, met haar in de hoofdrol. Het was dramatisch, klef, triest, mooier kon het blijkbaar niet. Maar hoe dichterbij de audities waren gekomen, hoe enger ze het had gevonden. Slapeloze nachten, slechte cijfers en snacken op random tijden was haar schema voor de afgelopen week geweest. Toen ze hoorde dat haar zus het toneelstuk zou regelen was dit niet beter geworden.
Oh god nee, nu moest ze op. Een donkerharig meisje liep haar voorbij, ze keek een beetje bedenkelijk. Dat maakte niet dat ze zich beter ging voelen. Een beetje onhandig stond ze op, struikelde bijna over de stoel en liep het lokaal in.
"Hallo, ik ben Dolores." Een beetje verbaasd pakte ze Dolores' hand aan. Ik coördineer het toneelstuk dit jaar. Welkom. Wat is je naam?" Even staarde ze haar grote zus aan. Ze wist haar naam toch wel? "Eh.. Willow McCaddan," zei ze maar na een korte stilte.
"Hoe oud ben je en in welke jaarlaag zit je?" Ze moest het vast bij iedereen doen, en alles doen alsof ze die persoon niet kende. Het hoorde er allemaal bij. "Ik ben 15, en zit in 9th grade" Ze haalde even diep adem en ging op haar handen zitten.
"Okay, okay.." Ze krabbelde iets neer op een papiertje. "Vertel eens iets over jezelf. Bijvoorbeeld, wat zijn je hobby's?"
"Ik lees veel, en ik teken en schilder. En.. Oh ja! ik speel ook soms viool." Beantwoordde Willow haar vraag.
"Oh, klinkt leuk. En wat is je toneelervaring?" Oei, daar kwam 'ie hoor. "Niet zo veel, een paar jaar geleden deed ik wel veel toneelstukjes met mijn vriendin," Ze slikte. Het was nog maar zo kort geleden, deze zomer nog.. "en ik doe soms een paar oefeningen uit je schriftje.." Ze wendde haar blik af. Het was moeilijk toegeven, maar soms was ze Dolores' kamer ingeslopen en had een van de oefeningen die er in stonden gedaan. Het was leuk, maar dat ging ze echt niet vertellen!
"Ja, ja. En waarom heb je besloten om je aan te melden?" Waarom was ze hier ook al weer aan begonnen? "Gewoon.." Toen de ander stil bleef zuchtte ze dramatisch. "Het leek me wel leuk.. En eh.. Ik wil ervaring op doen denk ik." Mompelde ze. Dolores schreef deze informatie op en kwam in beweging.
"Okay. Nou, Willow, ik kijk ernaar uit je terug te zien bij de gezamenlijke auditiemiddag van 19 augustus! Schrijf het in je agenda he. *knipoog* *staat op* *schudden handjes*" 19 Augustus? Watte?
"Volgende!"
Ze liep de ruimte uit, keek nog even verwonderd naar achteren. Of ze nou mee mocht doen of niet was haar niet duidelijk, maar wat ze wel wist, was dat ze in ieder geval ver genoeg was gekomen om haar toneelkunsten te laten zien.[/b]

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Alison Winter
Queen Bee
avatar

Vrouw Aantal berichten : 121

Studenten ID
Leeftijd: 18
Favoriete les: Drama
Partner: i let him climb inside my body and held him captive in my kiss

BerichtOnderwerp: Re: Schooltoneelstukaudities    ma aug 03, 2015 11:45 am

Natuurlijk was Alison weer eens te laat. Iets anders kon bijna niet. Maar goed, het was dan ook niet echt haar schuld ofzoiets. Ze had gewoon een veel drukker leven dan anderen en dat moest de rest maar accepteren. De audities waren al zeker tien minuten bezig, waardoor ze een opgeluchte zucht slaakte. Tuurlijk, ze was te laat, maar ze was een stuk minder laat dan gewoonlijk. Dit was dan eindelijk ook iets wat ze echt wel graag wilde doen. Ze was nog maar net buiten het lokaal aangekomen toen de deur opende en het haar beurt was. Precies op tijd. Een jonger meisje kwam het lokaal uit, wat verward kijkend. Dit was voor Alison alleen maar een goed teken. De lange blondine liep naar binnen, haar hakken op de vloer klikkend. In het lokaal was een vrouw met tegenover haar een stoel, waar Alison op ging zitten. Ze sloeg haar benen over elkaar. "Hallo, ik ben Dolores. *schudden handjes* Ik coördineer het toneelstuk dit jaar. Welkom. Wat is je naam?" Alison schudde Dolores de hand. "Alison Winter." zei ze met een glimlach. "Hoe oud ben je en in welke jaarlaag zit je?" "Ik ben 18 jaar en ik ben een Senior." Alison hoopte dat het feit dat ze een van de oudsten was in haar voordeel zou zijn, maar aangezien ze niet precies wist waar Dolores naar op zoek was kon ze dat niet met zekerheid zeggen. "Okay, okay.. *krabbelt op papiertje* Vertel eens iets over jezelf. Bijvoorbeeld, wat zijn je hobby's?" Eventjes dacht Alison na over waar ze zou beginnen. "Ik rijd paard. Ik heb hier op Pacific High mijn eigen paard staan waarmee ik springwedstrijden doe. Daarnaast houd ik heel erg van kunstzinnige dingen, wat me op deze school bracht. Ook ben ik gek op kleding en make-up." Ze wist dat veel mensen dat laatste niet echt als hobby zagen, maar voor haar was het dat wel. Het was een deel van wie zij was, dus dat vond ze wel het noemen waard. "Oh, klinkt leuk. En wat is je toneelervaring?" "Ik heb op mijn vorige scholen meegedaan aan de eindproducties van de theaterafdeling. Daarnaast heb ik tot mijn twaalfde op ballet gezeten, waarbij ik veel heb opgetreden. Dat is natuurlijk geen acteren, maar ik stond wel veel op het podium. Ik heb dan ook geen last van podiumvrees." Iedereen die Alison ooit had ontmoet zou dat laatste beamen. Het meisje was eerder bang dat ze niet genoeg in de spotlight zou staan dan te veel. "Ja, ja. En waarom heb je besloten om je aan te melden?" "Nou, dit is misschien wel mijn laatste kans om aan een theaterproductie van school mee te doen. Ik wil van mijn laatste schooljaar iets speciaals maken, en daar zou een toneelstuk goed in passen." zei ze oprecht. "Okay. Nou, Alison, ik kijk ernaar uit je terug te zien bij de gezamenlijke auditiemiddag van 19 augustus! Schrijf het in je agenda he." *knipoog* *staat op* *schudden handjes* Ook Alison stond op en schudde Dolores de hand. "Dank u wel mevrouw, ik kijk er naar uit." "Volgende!" Met opgeheven hoofd verliet Alison het lokaal. Ze was benieuwd wat er 19 augustus allemaal zou gebeuren.

_________________

I'm little, but I'm coming for the crown. I'm little, but I’m coming for you

(And everything works out so good, I wear the robe like no one could)
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Dolores Sinclair
Lerares Drama
avatar

Vrouw Aantal berichten : 32

Studenten ID
Leeftijd: 21
Favoriete les: Drama
Partner: "Dolores, I live in fear: my love for you's so overpowering, I'm afraid that I will disappear"

BerichtOnderwerp: Re: Schooltoneelstukaudities    di aug 11, 2015 5:24 pm

-nog een weekje-

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Gesponsorde inhoud
BerichtOnderwerp: Re: Schooltoneelstukaudities    

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Schooltoneelstukaudities
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Pacific High :: Algemeen :: ♢ Klassen :: ♢ Drama-